Skip to content

Greenwalls: verticale tuinen voor groene steden

Greenwalls: verticale tuinen voor groene steden

Onze steden worden steeds dichter bevolkt en daardoor is er maar weinig ruimte voor groen. Veel mensen hebben geen tuin en ook in de openbare ruimte is er een gebrek aan groenvoorzieningen. Dit kan een negatieve invloed hebben op het welzijn van de inwoners van deze steden.

Gelukkig wordt er de laatste jaren steeds meer aan gedaan om het groen terug te krijgen in het stadsbeeld. Balkons en dakterrassen worden gretig benut. Maar er zijn ook diverse creatieve oplossingen waar de meeste mensen minder snel aan denken. Greenwalls zijn daar een goed voorbeeld van. Prachtige verticale gazons en tuinen zorgen voor de nodige begroeiing in het straatbeeld, zonder dat het veel ruimte kost.

Wat zijn greenwalls?

Veel mensen denken bij een tuin aan gras en planten buiten op de grond, maar het is prima mogelijk om een tuin tegen een wand te plaatsen. Greenwalls zijn muren waar een verticale tuin tegen geplaatst is. Het is dus iets anders dan een muur die begroeid is met klimmende planten. Greenwalls hebben een ondergrond die de begroeiing ondersteunt en ervoor zorgt dat de planten kunnen groeien. Dit zorgt er bovendien voor dat de verticale tuinen prachtig ontworpen kunnen worden.

Kunstgras greenwalls

Kunstgras is een ideaal product voor greenwalls. Één van de nadelen van natuurlijke grassen en planten is dat ze sterk afhankelijk zijn van water en licht. Dit kan tegen een muur een probleem zijn. Kunstgras is echter altijd groen, in iedere omgeving, ongeacht de temperatuur en het aantal zonuren. En vergt weinig tot geen onderhoud, zeker niet als het als greenwall gebruikt is.

Greenwalls en gezondheid

Zoals gezegd zijn greenwalls een ideale manier om een verstedelijkte omgeving te voorzien van het nodige groen. En dat is dringend nodig. De afgelopen decennia zijn wij als Nederlanders massaal naar de steden getrokken en inmiddels woont meer dan tachtig procent van de bevolking in een stadsomgeving. Helaas is er in de meeste steden weinig ruimte voor groen, wat kan leiden tot lichamelijke en geestelijke klachten. Uit diverse onderzoeken blijkt het verband tussen gezondheid en de hoeveelheid groen in de omgeving. Greenwalls kunnen hier dus een positieve bijdrage aan leveren.

Greenwalls binnen of buiten

Kunstgras greenwalls zijn geschikt voor zowel binnen als buiten. Een greenwall kan gebruikt worden voor buitenmuren op straat, maar bijvoorbeeld ook in kantoorpanden, de lobby van een hotel of in een winkelcentrum. Een ander voordeel van een kunstgras greenwall is dat het geluiddempend werkt.

Kosten greenwalls

Een greenwall van kunstgras is een onderhoudsvriendelijke oplossing. Hierdoor hoeft men nauwelijks kosten te rekenen zodra de greenwall is geïnstalleerd. Hierdoor is het bijvoorbeeld ideaal voor in de openbare ruimte.

Meer inspiratie

Royal Grass® fans vertellen

Kunnen wij jou helpen?

Vragen of opmerkingen?

Bel +31 (0) 413 71 29 07 of mail info@royalgrass.be en onze customer service staat je graag te woord.

Happy tuinliefhebbers!

Maak een foto van jouw Royal Grass® tuin en tag @royalgrassnlbe of gebruik #royalgrass.

Your compare list

Compare
REMOVE ALL
COMPARE
0