Skip to content

Waarom kunstgras instrooien met zand

Waarom kunstgras instrooien met zand

Het kunstgras wat Royal Grass® voor tuinen ontwikkeld, is decoratief kunstgras met lange grasvezels, variërend in hoogte van 25 mm tot 65 mm. Dergelijke grassprietjes hebben ondersteuning nodig om rechtop te kunnen blijven staan. In producten zonder een rootzone (ofwel mosdraad of wortelzone), wordt dit bereikt met de hulp van een laag zand ca. 2 cm diep.

Belangrijk: De zandvulling die wij gebruiken om de vezels te ondersteunen OF de mat te voorzien van wat extra stabiliteit is een natuurlijk en dus schoon product namelijk rivierzand. Er worden voor onze kunstgrassen nooit rubber korrels gebruikt. 

Voordelen van instrooizand

Het gebruik van zandvulling heeft een aantal voordelen. Deze voordelen gelden voor alle soorten kunstgras, met of zonder mosdraad.

  • Een van de functies van het zand is het verzwaren het kunstgras. Het extra gewicht betekent dat het gras op zijn plaats blijft en niet hoeft op een andere manier hoeft te worden vastgezet.
  • Het zand zorgt voor stabiliteit en beschermt de grasmat. Hierdoor komen er geen kreukels of vouwen in het kunstgras bij ingebruikname.
  • Het zand omringt de lange kunstgrassprietjes en zorgt ervoor dat ze rechtop blijven staan.
  • Een bijkomend voordeel van zandinvulling is dat het het gras brandwerend maakt, bijvoorbeeld wanneer de barbecue wordt omgestoten op het gras.

Welk type kunstgras je ook kiest, wij adviseren je altijd om zand vulling gebruiken (behalve voor gebruik binnenshuis). Uiteindelijk zal dat de levensduur van het kunstgras verhogen.

Zandinvulling laat uw kunstgras natuurlijker lijken

Je zult het waarschijnlijk niet verwachten, maar jouw kunstgras zal echt aantrekkelijker worden door het met zand te vullen. Niet alleen het zand helpt de vezels rechtop te staan, maar door het in te borstelen, komen de vezels in verschillende posities te staan, wat het natuurlijke uiterlijk ten goede komt. Het vertraagt het proces van het platliggen van het kunstgras.

Feiten over zandvulling

Een speciaal soort zand wordt gebruikt voor kunstgras. Je dient dit niet te verwarren met aarde. Het zand is speciaal ontwikkeld voor dit doel.

  • De zandinvulling is schoon en vormt geen voedende bodem voor onkruid
  • De zandvulling neemt geen water op, zodat uw gazon water doorlaatbaar blijft en snel droogt na een regenbui. Het wordt geen modder!
  • Het zand is zwaar. Het kan niet van het gras afgeblazen worden. Je kunt ook gewoon gebruik maken van een bladblazer om bladeren van het gazon te verwijderen.
  • Het zand zal niet uit het gras gelopen worden, het wordt bedekt door de kunstgrasvezels.
  • Kinderen kunnen over het gras blijven kruipen zonder last van het zand te hebben, geen vlekken en geen gevaar

Heb je interesse? Wil je graag een afspraak maken met een Royal Grass® dealer voor prijzen en mogelijkheden? Neem contact op met ons, wij helpen je graag verder.

Meer inspiratie

Royal Grass® fans vertellen

Kunnen wij jou helpen?

Vragen of opmerkingen?

Bel +31 (0) 413 71 29 07 of mail info@royalgrass.be en onze customer service staat je graag te woord.

Happy tuinliefhebbers!

Maak een foto van jouw Royal Grass® tuin en tag @royalgrassnlbe of gebruik #royalgrass.

Your compare list

Compare
REMOVE ALL
COMPARE
0