Skip to content

Kunstgras als ondergrond voor mijn zwembad

Kunstgras als ondergrond voor zwembad

Wanneer je een mooie tuin mét zwembad hebt, dan wil je daar zoveel en zo onbezorgd mogelijk van genieten. Helaas zorgt een zwembad in de tuin regelmatig voor hoofdbrekens. Hoe houd je het water schoon en hoe zorg je ervoor dat het gras in de tuin mooi blijft?

De eigenaren van deze tuin uit Kortrijk hadden hetzelfde probleem. Aarde en grassprieten belandden voortdurend in het zwembad, terwijl het gazon door het overtollige water veranderde in een modderpoel.

Royal Grass® partner Kunstgrascentrum had gelukkig de ideale oplossing: een prachtig gazon van kunstgras rond het zwembad

Voordelen kunstgras rond zwembad

Kunstgras is de ideale ondergrond voor een zwembad. Een natuurlijk grasveld wordt door het overtollige water uit het bad al snel modderig. Bovendien komen de grassprieten in het water terecht en verkleurt het gras door chloor. Kunstgras droogt daarentegen snel op en behoudt altijd dezelfde kleur, ongeacht water, chloor of zonlicht. De natuurgetrouwe vezels van Royal Grass® zijn bovendien zeer stevig en veerkrachtig en laten niet los.

Problemen met grasveld

Bovendien had het gezin nog andere problemen met het gazon. Zo werd het gras vernield door engerlingen. Engerlingen zijn keverlarven die zich in de grond nestelen en de wortels van het gras aanvreten. Hierdoor raakte het gazon ernstig beschadigd. Daarnaast zorgde ook de hond voor problemen door op het gazon te urineren.

Kunstgras bleek ook voor deze problemen een geschikte oplossing. Royal Grass® kunstgras is namelijk geschikt voor huisdieren. Het onderhoud is minimaal, want urine en uitwerpselen kunnen eenvoudig worden opgeruimd en de kunstgrasvezels zijn honderd procent veilig voor honden. Ook hebben de eigenaren van de nieuwe grasmat geen last meer van ongedierte.

De ideale ondergrond voor een zwembad

Het plaatsen van het kunstgras is uitgevoerd door Kunstgrascentrum, de officiële dealer van Royal Grass® in Kortrijk. Na een bezoek aan de showtuin in Westende koos het echtpaar voor Royal Grass® Sense. Dit kunstgras valt vooral op door de natuurlijke groeirichting van de vezels; door de innovatieve ReaDY®-technologie staat iedere vezel een eigen kant op.

De aanleg van het kunstgras verliep erg voorspoedig. De eigenaren hadden het oude grasveld zelf verwijderd en de tuin afgegraven. Voor een stabiele ondergrond plaatste Kunstgrascentrum vervolgens een onderlaag van hoogwaardig gestabiliseerd zand. Daarbovenop is het kunstgras aangelegd. De nieuwe grasmat oogt zeer natuurgetrouw, maar blijft altijd schoon en is zeer gemakkelijk in het onderhoud.

Meer inspiratie

Royal Grass® fans vertellen

Kunnen wij jou helpen?

Vragen of opmerkingen?

Bel +31 (0) 413 71 29 07 of mail info@royalgrass.be en onze customer service staat je graag te woord.

Happy tuinliefhebbers!

Maak een foto van jouw Royal Grass® tuin en tag @royalgrassnlbe of gebruik #royalgrass.

Your compare list

Compare
REMOVE ALL
COMPARE
0