Skip to content

Kunstgras grondig laten reinigen

Kunstgras grondig laten reinigen

Kunstgras is een zeer onderhoudsvriendelijk product en heeft dan ook nauwelijks aandacht nodig.  Toch kan het verstandig zijn jouw kunstgrasgazon eens in de zoveel tijd grondig te laten reinigen door een Royal Grass® dealer. 

Hoe vaak moet kunstgras gereinigd worden?

Kunstgras behoeft in vergelijking met natuurlijk gras vrijwel geen onderhoud. Het hoeft niet gemaaid of gesproeid te worden om het in goede staat te houden. Toch verzamelen zich in de loop der jaren onder andere zanddeeltjes, stof en bladeren tussen de vezels, waardoor het gazon vuil kan worden. Ook kan er bijvoorbeeld mos gaan groeien op het kunstgras. Daarom kan het verstandig zijn het kunstgras na een aantal jaar grondig te laten reinigen. Na hoeveel jaar dit nodig is, hangt af van de specifieke omstandigheden.

Zelf schoonmaken van kunstgras

Je kunt jouw kunstgrasgazon zelf in goede staat houden door het af en toe aan te vegen met een borstel. Ook is het verstandig om ontlasting van huisdieren te verwijderen en de plek te spoelen met lauwwarm water. Op deze manier kan het kunstgras jarenlang meegaan.

Een specialistische onderhoudsbeurt gaat echter veel verder. Er wordt gebruik gemaakt van professionele apparaten om het kunstgras schoon te maken. Hierdoor worden zelfs de kleinste vuildeeltjes verwijderd, waardoor het kunstgrasgazon haar oorspronkelijke groene kleur weer terugkrijgt. Een professionele onderhoudsbeurt kan vaak binnen één dag worden voltooid en kan worden uitgevoerd door een Royal Grass® dealer.

Waarom kunstgras laten reinigen?

  • Zand, stof, aarde, bladeren, takjes etc. worden verwijderd.
  • Mos wordt weggehaald.
  • Zelfs de kleinste vuildeeltjes worden verwijderd.
  • Kunstgras oogt weer als nieuw.

Meer inspiratie

Royal Grass® fans vertellen

Kunnen wij jou helpen?

Vragen of opmerkingen?

Bel +31 (0) 413 71 29 07 of mail info@royalgrass.be en onze customer service staat je graag te woord.

Happy tuinliefhebbers!

Maak een foto van jouw Royal Grass® tuin en tag @royalgrassnlbe of gebruik #royalgrass.

Your compare list

Compare
REMOVE ALL
COMPARE
0