Skip to content

Hoe zorg ik dat mijn kunstgras weer rechtop komt te staan?

Hoe zorg ik dat mijn kunstgras weer rechtop komt te staan?

Het is een van de grootste verschillen tussen goed en minder goed kunstgras: het verschil in veerkracht. Een goede kwaliteit herstelt zich nadat het is belast, bijvoorbeeld omdat er een zwembad op het gras heeft gestaan. Gras van mindere kwaliteit geeft zich snel over en zal plat blijven liggen, wat je ook doet.

Hoe zorg je dat goed kunstgras weer rechtop staat?
Heel eenvoudig. Zodra de vezels zijn gaan liggen, omdat het is belast, borstel je het gras eventjes op. Dat kan met een gewone harde bezem. Je zult zien: de vezels hadden zich tijdelijk neergelegd bij hun ondergeschikte rol, maar zijn maar wat blij dat ze zich weer in hun volle glorie mogen laten zien.

Wat nu als ik de hele zomer een zwembad op het gras had staan?
Ook dan zal kwalitatief goed kunstgras zich herstellen. Al geldt wel: hoe langer het zwembad er heeft gestaan, hoe moeilijker het is voor het gras om weer helemaal de oude te worden. Een tweede of derde keer borstelen wil dan nog wel eens helpen.
Het spreekt voor zich dat ook de grootte van het zwembad hierin een rol heeft. Van een klein opblaasbaar badje zal goed kunstgras zich weinig aantrekken. Wordt het gras meerdere jaren op rij op dezelfde plek zwaar belast, dan wordt het onherroepelijk in zijn veerkracht aangetast. Het zal dan steeds lastiger worden om het rechtop te laten staan.

Is het dan wel verstandig om een zwembad op mijn kunstgras te plaatsen?
Jawel, hoor. Maar bedenk je vooraf wel het volgende:

  • Heb je kunstgras van een mindere kwaliteit, dan zullen de vezels liggen en blijven liggen als je het zwembad hebt opgeruimd.
  • Heb je kwalitatief goed kunstgras, dan kun je het opborstelen om te zorgen dat het gras weer rechtop staat, maar … niet onbeperkt. Bij intensieve belasting tast je op een gegeven moment ook van goed kunstgras de veerkracht aan.

Heb je nog vragen of wil je graag een afspraak maken met een Royal Grass® dealer voor prijzen en mogelijkheden? Neem contact op met ons, wij helpen je graag verder.

Meer inspiratie

Royal Grass® fans vertellen

Kunnen wij jou helpen?

Vragen of opmerkingen?

Bel +31 (0) 413 71 29 07 of mail info@royalgrass.be en onze customer service staat je graag te woord.

Happy tuinliefhebbers!

Maak een foto van jouw Royal Grass® tuin en tag @royalgrassnlbe of gebruik #royalgrass.

Your compare list

Compare
REMOVE ALL
COMPARE
0