Skip to content

Mijn kunstgras is statisch. Hoe komt dat?

Mijn kunstgras is statisch. Hoe komt dat?

Kunstgras kan, net als veel andere materialen, statisch worden. Lig je weleens op jouw kunstgrasgazon en merk je dat jouw kleding wordt aangetrokken door het gras? Of voel je zelfs een lichte schok? Dit komt doordat het kunstgras statisch is. Dit heeft een natuurlijke oorzaak en is in de meeste gevallen te verhelpen.

Oplossing statisch kunstgras

Een statisch kunstgras gazon is hooguit vervelend. In de meeste gevallen zul je het zelfs nauwelijks doorhebben. Soms zul je merken dat jouw haren overeind gaan staan of dat jouw shirt wordt aangetrokken door het gras. Heel af en toe kan het voorkomen dat je dus zelfs een lichte schok voelt. Statisch kunstgras kan bijvoorbeeld wel erg vervelend zijn voor mensen met een gehoorapparaat. Gelukkig zijn er wat mogelijkheden om van de statische elektriciteit af te komen.

Wanneer het kunstgras statisch geladen is, dan is het vaak voldoende om het vochtig te maken. Het kunstgras licht besproeien met water zorgt ervoor dat het kunstgras ontladen wordt. Verder zijn er bij doe-het-zelfzaken diverse antistatische producten te koop.

Wat is statische elektriciteit?

Statische elektriciteit ontstaat door een wrijving tussen verschillende voorwerpen of materialen. Ook kan statische lading ontstaan door wrijving van droge lucht met andere voorwerpen. De wrijving zorgt ervoor dat het voorwerp positief of negatief geladen wordt. Dit kan ook gebeuren bij kunstgras.

Kunstgras wordt vooral statisch bij warm weer, extreem koud weer en als de lucht erg droog is. Vooral kunstgras dat pas net is aangelegd wordt sneller statisch. Ook als zich in de buurt van het kunstgras metalen voorwerpen zoals een hek of balustrade bevinden, is het kunstgras gevoeliger voor statische elektriciteit. Naarmate het kunstgras langer ligt, zal het minder gauw statisch worden.

 

Meer inspiratie

Royal Grass® fans vertellen

Kunnen wij jou helpen?

Vragen of opmerkingen?

Bel +31 (0) 413 71 29 07 of mail info@royalgrass.be en onze customer service staat je graag te woord.

Happy tuinliefhebbers!

Maak een foto van jouw Royal Grass® tuin en tag @royalgrassnlbe of gebruik #royalgrass.

Your compare list

Compare
REMOVE ALL
COMPARE
0