Skip to content

Kunnen er mollen onder kunstgras komen?

Kunnen er mollen onder kunstgras komen?

”Ik heb last van mollen in mijn natuurgras. Als ik dit vervang door kunstgras, kunnen er dan ook nog mollen onder komen?” Mollen houden niet van kunstgras en zullen dit dan ook niet opzoeken. Mollen houden van wormen en andere voeding die zich normaal gesproken in de grond bevinden. Als kunstgras op een speciaal geprepareerde ondergrond ligt, is deze voeding verdwenen en zullen mollen niet snel jouw gazon opzoeken.

Echter, als er een mol in het oude natuurgras aanwezig is en de mol wordt niet verwijderd voordat het kunstgras wordt geïnstalleerd, kan hij wel een hoop schade aanrichten. De mol wil tenslotte boven komen en gaat onder het kunstgras graven, dit levert verzakkingen op.

Wij zijn geen mollen-experts en hoe een mol onder de grond zijn weg vindt weten wij ook niet. Stel dat het weiland naast uw huis veel mollen bevat, kan een mol verdwalen en in uw gazon terecht komen? Om deze vraag niet te hoeven beantwoorden raden wij aan voorzorgsmaatregelen te nemen en een mollengaas onder het kunstgras aan te leggen. Beter voorkomen dan genezen!

Meer inspiratie

Royal Grass® fans vertellen

Kunnen wij jou helpen?

Vragen of opmerkingen?

Bel +31 (0) 413 71 29 07 of mail info@royalgrass.be en onze customer service staat je graag te woord.

Happy tuinliefhebbers!

Maak een foto van jouw Royal Grass® tuin en tag @royalgrassnlbe of gebruik #royalgrass.

Your compare list

Compare
REMOVE ALL
COMPARE
0