Skip to content

Wat zijn de voordelen van kunstgras?

Kunstgras kent genoeg voordelen die het aantrekkelijk maken om voor kunstgras in de tuin te kiezen.  Naast dat Royal Grass bijna niet van natuurgras te onderscheiden is,  heb je met kunstgras veel minder onderhoud aan jouw gazon, bespaar je liters water op jaarbasis en heb je altijd een groen en vol gazon.

Kunstgras is onderhoudsarm
Kunstgras heeft bijna geen onderhoud nodig. Waar een gazon van natuurgras gemaaid, bemest en geverticuteerd moet worden om er mooi uit te blijven zien, is een gazon van kunstgras altijd mooi met minimaal onderhoud.

Lees hier hoe je jouw kunstgras nóg langer mooi kunt houden met minimaal onderhoud.

Het gazon is altijd groen
Met kunstgras kun je vaarwel zeggen tegen kale plekken en verdord gras. Met kunstgras geniet je het hele jaar door van een prachtig groen en vol gazon. Of de zon nu brandt of de winterkou toeslaat, jouw Royal Grass gazon blijft er altijd netjes uit zien!

Meest natuurlijke kunstgras | Royal Grass kunstgras | Circulair kunstgras

Kindvriendelijk
Een gazon van kunstgras is niet alleen heerlijk zacht aan de voeten van de kinderen, maar met kunstgras heb je ook geen last van kale plekken in het gazon. Spelen de kinderen graag met water? Geen zorgen! In tegenstelling tot natuurgras verandert kunstgras niet in een modderpoel en heb je dus ook geen last van modderpoten in het huis. Daarnaast droogt een gazon van kunstgras snel op waardoor kinderen ná een regenbui weer snel buiten kunnen spelen.

Veilig kunstgras
Omdat wij het belangrijk vinden dat kinderen (en huisdieren) veilig op ons kunstgras kunnen spelen, laten wij ons kunstgras vrijwillig testen volgens de NEN-EN-71-3 normering. Deze normering wordt ook gebruikt om de veiligheid van speelgoed te waarborgen. Alle kunstgrassen van Royal Grass zijn 100% veilig getest volgens deze normering en dit betekent dat ze vrij zijn van giftige stoffen.

Duurzame keuze
Royal Grass kunstgras gaat ruim 15 jaar mee weten wij uit ervaring. Daarom dat je in Nederland en België ook 15 jaar productgarantie op jouw Royal Grass product krijgt.

Wanneer het gazon aan het einde van zijn levensduur is kunnen wij van ons verouderd kunstgras wéér nieuw Royal Grass kunstgras maken. Van onze producten met latex kunnen wij weer andere producten maken zoals picknicktafels, piketpalen en opsluitbanden. Op deze manier streven wij ernaar géén kunstgrasafval te produceren, en maak jij met Royal Grass kunstgras een duurzame keuze.

Lees hier meer over ons recyclingsproces.

Géén waterverspilling
Kunstgras heeft geen water nodig om mooi te blijven of om te kunnen groeien. Hierdoor bespaar je liters water op jaarbasis.

Daarnaast is Royal Grass kunstgras waterdoorlatend, wat betekent dat regenwater gemakkelijk opgenomen kan worden in de bodem. Dit voorkomt wateroverlast en draagt bij aan een gezonde bodemstructuur.

 

 

 

Meer inspiratie

Royal Grass® fans vertellen

Kunnen wij jou helpen?

Vragen of opmerkingen?

Bel +31 (0) 413 71 29 07 of mail info@royalgrass.be en onze customer service staat je graag te woord.

Happy tuinliefhebbers!

Maak een foto van jouw Royal Grass® tuin en tag @royalgrassnlbe of gebruik #royalgrass.

Your compare list

Compare
REMOVE ALL
COMPARE
0