Skip to content

Meest gestelde vragen

Huisdieren en kinderen

Alle Royal Grass® kunstgras producten zijn geschikt voor (huis)dieren. Alle Royal Grass® producten zijn NEN EN-71-3* getest en 100% veilig gevonden. De NEN EN-71-3 normering wordt gebruikt om de veiligheid van speelgoed te waarborgen. Royal Grass® vindt het belangrijk dat alle producten veilig en niet giftig zijn voor kinderen en huisdieren. Om die reden laten wij onze producten dan ook vrijwillig testen volgens de NEN EN-71-3 normering. *Lees hier meer over de NEN EN-71-3 normering.
Kunstgras verkleurt niet wanneer (huis)dieren hun behoefte op het gras doen en er ontstaat geen schade. Om geurtjes te vermijden, is het echter belangrijk om de plek grondig na te spoelen met ruim lauw water.
Alle producten van Royal Grass® zijn getest volgens de NEN EN71-3* normering en 100% veilig bevonden. Dit betekent dat onze producten niet giftig zijn wanneer jouw huisdier of kind kunstgras binnen krijgt. Neem altijd contact op met een arts zodra jouw huisdier of kind grotere hoeveelheden kunstgras binnen heeft gekregen. *(Lees hier meer over de NEN EN 71-3 normering).
Nee, over het algemeen niet. Wanneer kunstgras van Royal Grass® op de juiste manier is geïnstalleerd, is deze zo sterk dat een hond deze niet zomaar stuk krijgt. Iedere hond is natuurlijk anders, maar over het algemeen laten ze het kunstgras met rust. Een hond zal namelijk niet zomaar in het kunstgras graven, omdat hij de geur van verse grond mist.
Oeps! Een ongeluk(je) zit in een klein hoekje. Verwijder de ontlasting zo snel mogelijk en spoel de plek goed na met water. Het kan namelijk na verloop van tijd gaan stinken als je de ontlasting niet goed weg spoelt.
Alle Royal Grass® kunstgras producten zijn geschikt voor (huis)dieren en kinderen. Alle Royal Grass® producten zijn NEN EN-71-3* getest en 100% veilig gevonden. De NEN EN-71-3 normering wordt gebruikt om de veiligheid van speelgoed te waarborgen. Royal Grass® vindt het belangrijk dat alle producten veilig en niet giftig zijn voor kinderen en huisdieren. Om die reden laten wij onze producten dan ook vrijwillig testen volgens de NEN EN-71-3 normering*Lees hier meer over de NEN EN-71-3 normering.
Kunstgras verkleurt niet wanneer (huis)dieren hun behoefte op het gazon doen en er ontstaat geen schade. Om stank te voorkomen, is het echter belangrijk om de plek goed na te spoelen met veel lauw water.
Alle Royal Grass® kunstgras producten zijn geschikt voor (huis)dieren en dus ook voor wilde konijnen. Alle Royal Grass® producten zijn NEN EN-71-3* getest en 100% veilig gevonden. Lees hier meer over de NEN EN-71-3 veiligheidsnorm. 

Zakelijk

Het wordt aanbevolen om kunstgras stevig te verankeren met behulp van bodemankers en in te strooien met instrooizand. De bodemankers zorgen voor extra stabiliteit van het gazon en de naden. Het zand verzwaart het kunstgrasgazon waardoor deze stabieler ligt.
Het zand zorgt voor meer stabiliteit aan het kunstgras, waardoor het gazon niet zomaar 'beweegt'. Bovendien ondersteunt het de kunstgrasvezels, waardoor deze minder snel plat gaan liggen en de levensduur van het gazon wordt verlengd. Geen zorgen, je ziet het zand niet liggen, omdat de zandkorrels tussen de grassprieten vallen. Wij raden aan om onze producten in te strooien met Royal Grass instrooizand van 0.5 mm tot 1.0 mm. De hoeveelheid zand is afhankelijk van het type product en de vezelhoogte van het kunstgras.
Nee, wij werken met een wereldwijd netwerk aan dealers. Zij hebben vaak een voorraad aan Royal Grass® producten, kunnen snel leveren en je eventueel ontlasten met de installatie van het kunstgras (dit verschilt per dealer). Vind hier jouw dichtstbijzijnde dealer of neem contact met ons op.
Jazeker! Royal Grass® geeft regelmatig trainingen om de basisbeginselen van het kunstgras leggen te leren. Wij delen onze kennis graag en zijn van mening dat een juiste installatie bijdraagt aan de kwaliteit van ons kunstgras. Meer informatie over onze installatietrainingen of benieuwd naar de eerstvolgende training? Stuur dan een mailtje naar info@royalgrass.com of informeer bij één van onze dealers. Vind hier meer informatie over het installeren van kunstgras.
Wij hebben verschillende inzamelcontainers staan bij onze dealers in Nederland en België, waar hoveniers en tuinprofessionals hun snij-afval en verouderd kunstgras (van Royal Grass) gratis in kunnen leveren. Neem voor de zekerheid contact op met één van onze dealers waar zo een inzamelcontainer staat om te vragen wanneer je hier het beste terecht kunt om jouw 'kunstgrasafval' in te leveren. Bekijk hier onze inzamelpunten.

Algemeen

Royal Grass® kunstgras is te koop bij één van onze dealers binnen ons wereldwijde dealernetwerk. Vul hier jouw postcode in en vind de dichtstbijzijnde dealer bij jou in de buurt.
Jazeker! Bijna al onze dealers hebben een showtuin waar je (een deel van) de collectie in het écht kunt bekijken. Wij raden ook zeker aan om in echt te zien, voelen en ervaren hoe mooi kunstgras kan zijn. Vind hier een showtuin bij jou in de buurt. 
Zeker en vast! Bijna al onze Belgische verdelers beschikken over een kijktuin waar je (een deel van) de collectie in levenden lijve kunt bewonderen. We raden absoluut aan om zelf te komen kijken, aanraken en ervaren hoe prachtig kunstgras kan zijn. Ontdek hier een kijktuin dichtbij jou.
De producten van Royal Grass® verschillen onder andere in hoogte, kleur, dikte, volheid, zachtheid en samenstelling van grassprieten. Ons advies is om de verschillende soorten kunstgras in het echt te vergelijken bij een Royal Grass® dealer bij jou in de buurt. Vind hier jouw dichtstbijzijnde Royal Grass® dealer. 
Met een juiste onderbouw en regelmatig wat onderhoud kan kunstgras ruim 15 jaar mee gaan (in Nederland). In Nederland krijg je dan ook 15 jaar product- en UV-garantie. Échter weten wij uit ervaring dat kunstgras veel langer mee kan gaan. Lees hier een aantal onderhoudstips waarmee jij de levensduur van jouw gazon kan verlengen.
Met een juiste onderbouw en regelmatig wat onderhoud kan kunstgras ruim 15 jaar mee gaan (in Nederland). In Nederland krijg je dan ook 15 jaar product- en UV-garantie. Échter weten wij uit ervaring dat kunstgras veel langer mee kan gaan. Lees hier een aantal onderhoudstips waarmee jij de levensduur van jouw gazon kan verlengen.
Alle Royal Grass® producten zijn geschikt voor op het balkon of dakterras. Het is wél belangrijk rekening te houden met de hoogte van het kunstgras, zodat de deur nog steeds open en dicht kan. Bekijk je ons kunstgras liever in het echt? Vind dan hier een dealer bij jou in de buurt.
Royal Grass geeft in België 15 jaar productgarantie en UV-garantie. Wereldwijd geven wij 9 tot 15 jaar product- en UV-garantie i.v.m. de sterkte van de zon. Vraag hier jouw garantiecertificaat aan, zodat je altijd jouw gegevens makkelijk en snel bij de hand hebt.
Nee. De prijzen op de website zijn de prijzen per m2 kunstgras exclusief het leggen van kunstgras.  Neem contact op met jouw dichtsbijzijnde Royal Grass® dealer om de prijzen op te vragen voor het leggen van kunstgras.
Ja! Ons kunstgras is waterdoorlatend*. De backing van onze producten bevat kleine gaten, waardoor het water gemakkelijk en snel weg kan. Uit tests blijkt dat Royal Grass gemiddeld 60 liter water per m2 per minuut doorlaat. Dus je hoeft je geen zorgen te maken over plassen water met kunstgras in jouw tuin. *Let op! Het is van belang dat de ondergrond op de juiste manier wordt opgebouwd.
De veiligheidsnormering NEN EN-71-3 wordt normaliter gebruikt om de veiligheid van speelgoed te waarborgen. Dit betekent dat wanneer kinderen of huisdieren goederen die 100% veilig getest zijn volgens deze normering in hun mond stoppen, dit niet giftig voor hen is. Bij Royal Grass® hechten we veel waarde aan de veiligheid en niet-giftigheid van al onze producten. Daarom laten we onze producten vrijwillig testen volgens de NEN EN-71-3 normering. Alle kunstgrassen van Royal Grass zijn 100% veilig getest volgens de NEN EN-71-3 normering. *Lees hier meer over de NEN EN-71-3 normering.  
Royal Grass biedt in Nederland een garantie van 15 jaar op het product en tegen UV-afbraak. Overal ter wereld verstrekken wij een garantie van 9 tot 15 jaar op het product en tegen UV-afbraak, vanwege de intensiteit van de zon. Vraag hier jouw garantiecertificaat aan, zodat je altijd eenvoudig en snel over jouw gegevens beschikt.
De veiligheidsnorm NEN EN-71-3 wordt doorgaans gebruikt om de veiligheid van speelgoed te waarborgen. Dit betekent dat wanneer kinderen of huisdieren items die volgens deze norm grondig zijn getest en als veilig worden beschouwd, in hun mond stoppen, dit geen schadelijke gevolgen heeft. Bij Royal Grass® hechten we enorm veel belang aan de veiligheid en niet-toxiciteit van al onze producten. Daarom laten we onze producten vrijwillig testen volgens de NEN EN-71-3 norm. Alle kunstgrassen van Royal Grass zijn volledig veilig bevonden volgens de NEN EN-71-3 norm. *Lees hier meer over de NEN EN-71-3 norm.
Zeker weten! Ons kunstgras laat water door*. De achterzijde van onze producten bevat kleine gaatjes, waardoor het water vlot en efficiënt kan weglopen. Uit testen blijkt dat Royal Grass gemiddeld 60 liter water per m² per minuut laat passeren. Dus je hoeft je geen zorgen te maken over waterophoping met kunstgras in jouw tuin. Lees meer in onze blog. *Opgelet! Het is van groot belang dat de ondergrond correct wordt opgebouwd.

Huisdieren en kinderen

Alle Royal Grass® kunstgras producten zijn geschikt voor (huis)dieren. Alle Royal Grass® producten zijn NEN EN-71-3* getest en 100% veilig gevonden. De NEN EN-71-3 normering wordt gebruikt om de veiligheid van speelgoed te waarborgen. Royal Grass® vindt het belangrijk dat alle producten veilig en niet giftig zijn voor kinderen en huisdieren. Om die reden laten wij onze producten dan ook vrijwillig testen volgens de NEN EN-71-3 normering. *Lees hier meer over de NEN EN-71-3 normering.
Kunstgras verkleurt niet wanneer (huis)dieren hun behoefte op het gras doen en er ontstaat geen schade. Om geurtjes te vermijden, is het echter belangrijk om de plek grondig na te spoelen met ruim lauw water.
Alle producten van Royal Grass® zijn getest volgens de NEN EN71-3* normering en 100% veilig bevonden. Dit betekent dat onze producten niet giftig zijn wanneer jouw huisdier of kind kunstgras binnen krijgt. Neem altijd contact op met een arts zodra jouw huisdier of kind grotere hoeveelheden kunstgras binnen heeft gekregen. *(Lees hier meer over de NEN EN 71-3 normering).
Nee, over het algemeen niet. Wanneer kunstgras van Royal Grass® op de juiste manier is geïnstalleerd, is deze zo sterk dat een hond deze niet zomaar stuk krijgt. Iedere hond is natuurlijk anders, maar over het algemeen laten ze het kunstgras met rust. Een hond zal namelijk niet zomaar in het kunstgras graven, omdat hij de geur van verse grond mist.
Oeps! Een ongeluk(je) zit in een klein hoekje. Verwijder de ontlasting zo snel mogelijk en spoel de plek goed na met water. Het kan namelijk na verloop van tijd gaan stinken als je de ontlasting niet goed weg spoelt.
Alle Royal Grass® kunstgras producten zijn geschikt voor (huis)dieren en kinderen. Alle Royal Grass® producten zijn NEN EN-71-3* getest en 100% veilig gevonden. De NEN EN-71-3 normering wordt gebruikt om de veiligheid van speelgoed te waarborgen. Royal Grass® vindt het belangrijk dat alle producten veilig en niet giftig zijn voor kinderen en huisdieren. Om die reden laten wij onze producten dan ook vrijwillig testen volgens de NEN EN-71-3 normering*Lees hier meer over de NEN EN-71-3 normering.
Kunstgras verkleurt niet wanneer (huis)dieren hun behoefte op het gazon doen en er ontstaat geen schade. Om stank te voorkomen, is het echter belangrijk om de plek goed na te spoelen met veel lauw water.
Alle Royal Grass® kunstgras producten zijn geschikt voor (huis)dieren en dus ook voor wilde konijnen. Alle Royal Grass® producten zijn NEN EN-71-3* getest en 100% veilig gevonden. Lees hier meer over de NEN EN-71-3 veiligheidsnorm. 

Kunstgras onderhouden

Ja, onkruid kan tussen het kunstgras groeien. Door invloeden zoals wind, regen en insecten kunnen er altijd vuil en zaadjes in het kunstgras belanden, wat onkruid de kans geeft om te groeien. Zodra er onkruid tussen het kunstgras opduikt, is het raadzaam om dit zo snel mogelijk te verwijderen om verdere groei te minimaliseren. Onkruid tussen kunstgras
Géén zorgen, op den duur kan het kunstgras inderdaad plat liggen. Met een harde bezem kun je gemakkelijk de kunstgrasvezels 'wakker schudden' door hier overheen te borstelen. De vezels van ons kunstgras zijn zo ontwikkeld dat deze veerkrachtig zijn en niet zomaar plat gaan liggen.
Tip van de Royal Grass expert: "Je kunt het plat liggen ook voorkomen door stapstenen in het gazon te verwerken op routes waar veel gelopen wordt."
Geen zorgen, na verloop van tijd kan het kunstgras inderdaad plat komen te liggen. Met een stevige bezem kun je eenvoudig de kunstgrasvezels weer rechtop zetten door eroverheen te borstelen. De vezels van ons kunstgras zijn zo ontworpen dat ze veerkrachtig zijn en niet zomaar plat blijven liggen. Een tip van de Royal Grass-expert: "Je kunt het platliggen ook voorkomen door stapstenen in het gazon te integreren op veelbelopen paden."
Ja, onkruid kan tussendoor het kunstgras groeien. Door invloeden zoals wind, regen en insecten kunnen er altijd vuil en zaadjes in het kunstgras terechtkomen, waardoor onkruid de kans krijgt om te groeien. Wanneer er onkruid tussen het kunstgras verschijnt, is het aan te raden dit zo snel mogelijk te verwijderen om verdere groei te beperken.
 

Algemeen

Royal Grass® kunstgras is te koop bij één van onze dealers binnen ons wereldwijde dealernetwerk. Vul hier jouw postcode in en vind de dichtstbijzijnde dealer bij jou in de buurt.
Jazeker! Bijna al onze dealers hebben een showtuin waar je (een deel van) de collectie in het écht kunt bekijken. Wij raden ook zeker aan om in echt te zien, voelen en ervaren hoe mooi kunstgras kan zijn. Vind hier een showtuin bij jou in de buurt. 
Zeker en vast! Bijna al onze Belgische verdelers beschikken over een kijktuin waar je (een deel van) de collectie in levenden lijve kunt bewonderen. We raden absoluut aan om zelf te komen kijken, aanraken en ervaren hoe prachtig kunstgras kan zijn. Ontdek hier een kijktuin dichtbij jou.
De producten van Royal Grass® verschillen onder andere in hoogte, kleur, dikte, volheid, zachtheid en samenstelling van grassprieten. Ons advies is om de verschillende soorten kunstgras in het echt te vergelijken bij een Royal Grass® dealer bij jou in de buurt. Vind hier jouw dichtstbijzijnde Royal Grass® dealer. 
Met een juiste onderbouw en regelmatig wat onderhoud kan kunstgras ruim 15 jaar mee gaan (in Nederland). In Nederland krijg je dan ook 15 jaar product- en UV-garantie. Échter weten wij uit ervaring dat kunstgras veel langer mee kan gaan. Lees hier een aantal onderhoudstips waarmee jij de levensduur van jouw gazon kan verlengen.
Met een juiste onderbouw en regelmatig wat onderhoud kan kunstgras ruim 15 jaar mee gaan (in Nederland). In Nederland krijg je dan ook 15 jaar product- en UV-garantie. Échter weten wij uit ervaring dat kunstgras veel langer mee kan gaan. Lees hier een aantal onderhoudstips waarmee jij de levensduur van jouw gazon kan verlengen.
Alle Royal Grass® producten zijn geschikt voor op het balkon of dakterras. Het is wél belangrijk rekening te houden met de hoogte van het kunstgras, zodat de deur nog steeds open en dicht kan. Bekijk je ons kunstgras liever in het echt? Vind dan hier een dealer bij jou in de buurt.
Royal Grass geeft in België 15 jaar productgarantie en UV-garantie. Wereldwijd geven wij 9 tot 15 jaar product- en UV-garantie i.v.m. de sterkte van de zon. Vraag hier jouw garantiecertificaat aan, zodat je altijd jouw gegevens makkelijk en snel bij de hand hebt.
Nee. De prijzen op de website zijn de prijzen per m2 kunstgras exclusief het leggen van kunstgras.  Neem contact op met jouw dichtsbijzijnde Royal Grass® dealer om de prijzen op te vragen voor het leggen van kunstgras.
Ja! Ons kunstgras is waterdoorlatend*. De backing van onze producten bevat kleine gaten, waardoor het water gemakkelijk en snel weg kan. Uit tests blijkt dat Royal Grass gemiddeld 60 liter water per m2 per minuut doorlaat. Dus je hoeft je geen zorgen te maken over plassen water met kunstgras in jouw tuin. *Let op! Het is van belang dat de ondergrond op de juiste manier wordt opgebouwd.
De veiligheidsnormering NEN EN-71-3 wordt normaliter gebruikt om de veiligheid van speelgoed te waarborgen. Dit betekent dat wanneer kinderen of huisdieren goederen die 100% veilig getest zijn volgens deze normering in hun mond stoppen, dit niet giftig voor hen is. Bij Royal Grass® hechten we veel waarde aan de veiligheid en niet-giftigheid van al onze producten. Daarom laten we onze producten vrijwillig testen volgens de NEN EN-71-3 normering. Alle kunstgrassen van Royal Grass zijn 100% veilig getest volgens de NEN EN-71-3 normering. *Lees hier meer over de NEN EN-71-3 normering.  
Royal Grass biedt in Nederland een garantie van 15 jaar op het product en tegen UV-afbraak. Overal ter wereld verstrekken wij een garantie van 9 tot 15 jaar op het product en tegen UV-afbraak, vanwege de intensiteit van de zon. Vraag hier jouw garantiecertificaat aan, zodat je altijd eenvoudig en snel over jouw gegevens beschikt.
De veiligheidsnorm NEN EN-71-3 wordt doorgaans gebruikt om de veiligheid van speelgoed te waarborgen. Dit betekent dat wanneer kinderen of huisdieren items die volgens deze norm grondig zijn getest en als veilig worden beschouwd, in hun mond stoppen, dit geen schadelijke gevolgen heeft. Bij Royal Grass® hechten we enorm veel belang aan de veiligheid en niet-toxiciteit van al onze producten. Daarom laten we onze producten vrijwillig testen volgens de NEN EN-71-3 norm. Alle kunstgrassen van Royal Grass zijn volledig veilig bevonden volgens de NEN EN-71-3 norm. *Lees hier meer over de NEN EN-71-3 norm.
Zeker weten! Ons kunstgras laat water door*. De achterzijde van onze producten bevat kleine gaatjes, waardoor het water vlot en efficiënt kan weglopen. Uit testen blijkt dat Royal Grass gemiddeld 60 liter water per m² per minuut laat passeren. Dus je hoeft je geen zorgen te maken over waterophoping met kunstgras in jouw tuin. Lees meer in onze blog. *Opgelet! Het is van groot belang dat de ondergrond correct wordt opgebouwd.

Kunnen wij jou helpen?

Vragen of opmerkingen?

Bel +31 (0) 413 71 29 07 of mail info@royalgrass.be en onze customer service staat je graag te woord.

Happy tuinliefhebbers!

Maak een foto van jouw Royal Grass® tuin en tag @royalgrassnlbe of gebruik #royalgrass.

Your compare list

Compare
REMOVE ALL
COMPARE
0