Skip to content

Royal Grass Bodemankers

Royal Grass Bodemankers

Extra versteviging van de naden en het kunstgrasgazon

Waar gebruik je bodemankers voor?

Bodemankers worden gebruikt als extra verankering van het kunstgras en om de naden extra te versterken. Ze zorgen ervoor dat het kunstgras stevig op zijn plaats blijft en voorkomen verschuivingen of het opwaaien van het gazon.

Je plaatst de bodemankers rondom het kunstgrasoppervlak om de ca. 50 cm. Als er naden zijn, plaats je aan beide zijden van de naad bodemankers en ook weer om de 50 cm langs de naad. In gebieden waar het kunstgras vaker wordt betreden, kun je ervoor kiezen extra bodemankers te plaatsen.

Met de juiste plaatsing van bodemankers zorg je voor een stevige en stabiele ondersteuning van het kunstgras, waardoor je voorkomt dat het gazon verschuift en/of opwaait.

Tip van de Royal Grass Expert:
“Zorg ervoor dat je de kunstgrasvezels opzij schuift vóórdat je de bodemanker volledig in de grond slaat, om te voorkomen dat de vezels door het bodemanker naar beneden worden getrokken. De bodemankers plaats je altijd tussen de tuftrijen en niet over de tuften heen. Op deze manier blijven de bodemankers onzichtbaar in het gazon”.

bodemankers | vastzetten kunstgras | Royal Grass

Hoeveel bodemankers heb ik nodig bij mijn kunstgrasproject?

Wij raden aan om, om iedere 50 cm aan de rand van het kunstgrasoppervlak een bodemanker te plaatsen, evenals aan het begin en einde van een naad en elke 50 cm langs de naad, aan beide zijden van de naad. Op plaatsen waar het gras vaak wordt betreden zou je ervoor kunnen kiezen om extra bodemankers te plaatsen.

Waar kan ik de Royal Grass bodemankers bestellen?

De Royal Grass Bodemankers zijn verkrijgbaar bij alle Royal Grass dealers. Neem contact op met de dichtstbijzijnde Royal Grass dealer en geef jouw bestelling door.

 

 

Meest gestelde vragen

Het wordt aanbevolen om kunstgras stevig te verankeren met behulp van bodemankers en in te strooien met instrooizand. De bodemankers zorgen voor extra stabiliteit van het gazon en de naden. Het zand verzwaart het kunstgrasgazon waardoor deze stabieler ligt.

Het zand zorgt voor meer stabiliteit aan het kunstgras, waardoor het gazon niet zomaar ‘beweegt’. Bovendien ondersteunt het de kunstgrasvezels, waardoor deze minder snel plat gaan liggen en de levensduur van het gazon wordt verlengd. Geen zorgen, je ziet het zand niet liggen, omdat de zandkorrels tussen de grassprieten vallen.

Wij raden aan om onze producten in te strooien met Royal Grass instrooizand van 0.5 mm tot 1.0 mm. De hoeveelheid zand is afhankelijk van het type product en de vezelhoogte van het kunstgras.

Wij hebben verschillende inzamelcontainers staan bij onze dealers in Nederland en België, waar hoveniers en tuinprofessionals hun snij-afval en verouderd kunstgras (van Royal Grass) gratis in kunnen leveren. Neem voor de zekerheid contact op met één van onze dealers waar zo een inzamelcontainer staat om te vragen wanneer je hier het beste terecht kunt om jouw ‘kunstgrasafval’ in te leveren. Bekijk hier onze inzamelpunten.

Nee, wij werken met een wereldwijd netwerk aan dealers. Zij hebben vaak een voorraad aan Royal Grass® producten, kunnen snel leveren en je eventueel ontlasten met de installatie van het kunstgras (dit verschilt per dealer). Vind hier jouw dichtstbijzijnde dealer of neem contact met ons op.

Jazeker! Royal Grass® geeft regelmatig trainingen om de basisbeginselen van het kunstgras leggen te leren. Wij delen onze kennis graag en zijn van mening dat een juiste installatie bijdraagt aan de kwaliteit van ons kunstgras. Meer informatie over onze installatietrainingen of benieuwd naar de eerstvolgende training? Stuur dan een mailtje naar info@royalgrass.com of informeer bij één van onze dealers. Vind hier meer informatie over het installeren van kunstgras.

Royal Grass® fans vertellen

Kunnen wij jou helpen?

Vragen of opmerkingen?

Bel +31 (0) 413 71 29 07 of mail info@royalgrass.be en onze customer service staat je graag te woord.

Happy tuinliefhebbers!

Maak een foto van jouw Royal Grass® tuin en tag @royalgrassnlbe of gebruik #royalgrass.

Your compare list

Compare
REMOVE ALL
COMPARE
0