Skip to content

Royal Grass Instrooizand

Royal Grass Instrooizand 0.5 mm tot 1.0 mm

Voor een stabieler gazon en ondersteuning aan de kunstgrasvezels

 

Waarom moet het kunstgras ingestrooid worden met zand?

Door het kunstgrasgazon in te strooien met instrooizand geef je het gazon meer stabiliteit, waardoor het gazon niet zomaar gaat bewegen of verschuiven. Door het kunstgras in te zanden én te verankeren met bodemankers, zorg je ervoor dat het gazon stevig op zijn plek blijft liggen.

Het zand ondersteunt bovendien de vezels, waardoor deze minder snel plat gaan liggen en het gazon er mooier uitziet. Op deze manier behoudt het kunstgras zijn natuurlijke uitstraling en blijft het in goede conditie, zelfs bij intensief gebruik.

 

Hoeveel instrooizand heb ik nodig?

Wij raden aan om het kunstgras in te strooien met een ronde korrel (silica zand) van 0.5 mm tot 1.0 mm grootte. De benodigde hoeveelheid zand varieert tussen de 6 en 10 kg per m2 kunstgras, afhankelijk van het type gras.

 • Voor kortere grassen met een maximale hoogte van 35 mm, kun je het beste 6 tot 8 kg per m2 aanhouden.
 • Voor de hogere kunstgrassen vanaf 35 mm, kun je het beste 8 tot 10 kg per m2 aanhouden.

Door deze aanbevolen hoeveelheden zand te gebruiken, zorg je voor een goede ondersteuning en stabiliteit van het kunstgras, wat bijdraagt aan een mooi en duurzaam gazon.

Kunstgras instrooien met zand

Hoe werkt het inzanden van kunstgras?

 • Voorbereiding
  Zorg ervoor dat het kunstgrasoppervlak schoon, droog en vlak is voordat je begint met het inzanden. Verwijder eventueel vuil, stof en obstakels van het oppervlak.

 

 • Korrelgrootte en hoeveelheid
  Kies silica instrooizand met een aanbevolen korrelgrootte van ongeveer 0.5 mm tot 1.0 mm. Afhankelijk van het type kunstgras en de hoogte van de vezels, varieert de hoeveelheid zand tussen de 6 en 10 kg per vierkante meter.

 

 • Gelijkmatig verdelen
  Strooi het zand gelijkmatig uit over het kunstgrasgazon. Je hiervoor een instrooiwagen gebruiken of de zakken zand handmatig over het gazon verdelen. Borstel de vezels eerst recht met een bezem of borstelmachine zodat het zand goed tussen de vezels valt. Zorg ervoor dat er geen zandhopen ontstaan, deze zijn lastig te verwijderen.

 

 • Inborstelen
  Nadat het zand gelijkmatig is verdeeld over het oppervlak, gebruik je een harde bezem met stevige haren, of een borstelmachine, om het zand verder in het kunstgras te borstelen. Dit helpt het zand gelijkmatig te verspreiden en ervoor te zorgen het zand goed en diep tussen de vezels terechtkomt.

 

Waar kan ik Royal Grass instrooizand bestellen?

Royal Grass instrooizand is verkrijgbaar bij alle Royal Grass dealers. Neem contact op met de dichtstbijzijnde Royal Grass dealer en geef jouw bestelling door.

instrooizand kunstgras | Royal Grass | Kunstgrasinstallatie

Meest gestelde vragen

Het wordt aanbevolen om kunstgras stevig te verankeren met behulp van bodemankers en in te strooien met instrooizand. De bodemankers zorgen voor extra stabiliteit van het gazon en de naden. Het zand verzwaart het kunstgrasgazon waardoor deze stabieler ligt.

Nee, wij werken met een wereldwijd netwerk aan dealers. Zij hebben vaak een voorraad aan Royal Grass® producten, kunnen snel leveren en je eventueel ontlasten met de installatie van het kunstgras (dit verschilt per dealer). Vind hier jouw dichtstbijzijnde dealer of neem contact met ons op.

Royal Grass® fans vertellen

Kunnen wij jou helpen?

Vragen of opmerkingen?

Bel +31 (0) 413 71 29 07 of mail info@royalgrass.be en onze customer service staat je graag te woord.

Happy tuinliefhebbers!

Maak een foto van jouw Royal Grass® tuin en tag @royalgrassnlbe of gebruik #royalgrass.

Your compare list

Compare
REMOVE ALL
COMPARE
0