Skip to content

Royal Grass Geotextiel

Royal Grass Geotextiel

Drukverdelend onderdoek

Waarom moet er geotextiel onder het kunstgras worden geplaatst?

Het geotextiel fungeert als een beschermende laag tussen de ondergrond en het kunstgras en brengt daarnaast nog een aantal voordelen met zich mee:

  • Bescherming ondergrond

Bij het verplaatsen of verschuiven van het kunstgras tijdens de installatie voorkomt het geotextiel directe schade aan de ondergrond. Door de vorming van een stevige barrière minimaliseert het geotextiel wrijving en slijtage tussen het kunstgras en de ondergrond. Hierdoor blijft zowel het kunstgras als de ondergrond beschermd en behoudt de onderbouw zijn kwaliteit gedurende het installatieproces.

  • Drukverdelende werking

Geotextiel helpt bij het gelijkmatiger verdelen van de belasting over de ondergrond. Hierdoor worden verzakkingen en kuilen onder het kunstgras voorkomen, en wordt tevens voorkomen dat het kunstgras gaat plooien. Dankzij deze ondersteunende functie blijft het kunstgrasoppervlak stevig en vlak, wat bijdraagt aan een duurzaam en mooi ogend eindresultaat.

  • Drainerende werking

Dankzij de doorlatende structuur heeft geotextiel een uitstekende drainerende werking. Regenwater, irrigatiewater of ander vocht dat op het kunstgras terechtkomt, dringt door het kunstgras heen en bereikt het geotextiel eronder. Het geotextiel verdeelt het water gelijkmatig en voert het snel af naar de ondergrond. Hierdoor wordt waterophoping op één plek voorkomen, wat resulteert in een mooi en strak gazon zonder plooien.

Geotextiel leggen | Royal Grass

Waar moet ik op letten bij het bestellen van geotextiel?

Het is belangrijk om altijd geotextiel onder het kunstgras te plaatsen en géén worteldoek te gebruiken. Deze twee zijn namelijk heel verschillend, waarbij worteldoek de neiging heeft om snel te plooien, wat leidt tot zichtbare oneffenheden in het gazon.

Wij raden specifiek aan om Royal Grass Geotextiel te gebruiken (verkrijgbaar bij alle Royal Grass dealers), wanneer je werkt met de kunstgrassen van Royal Grass. Uit ervaring weten wij namelijk dat Royal Grass Geotextiel qua kwaliteit en functies het beste werkt in combinatie met onze producten.

Als je ander geotextiel gebruikt, zorg er dan voor dat je dunner geotextiel van minimaal 100 gram per m2 gebruikt. Op deze manier garandeer je een goede ondersteuning en bescherming voor het kunstgras, waardoor het gazon er mooi en strak uitziet.

Hoeveel geotextiel heb ik nodig bij mijn project?

Het aantal m2 is gelijk aan het aantal m2 gras dat geïnstalleerd moet worden.

Waar kan ik Royal Grass geotextiel bestellen?

Royal Grass Geotextiel is verkrijgbaar bij alle Royal Grass dealers. Neem contact op met de dichtstbijzijnde Royal Grass dealer en geef jouw bestelling door.

 

Geotextiel voor onder kunstgras | Royal Grass kunstgras

Meest gestelde vragen

Het wordt aanbevolen om kunstgras stevig te verankeren met behulp van bodemankers en in te strooien met instrooizand. De bodemankers zorgen voor extra stabiliteit van het gazon en de naden. Het zand verzwaart het kunstgrasgazon waardoor deze stabieler ligt.

Het zand zorgt voor meer stabiliteit aan het kunstgras, waardoor het gazon niet zomaar ‘beweegt’. Bovendien ondersteunt het de kunstgrasvezels, waardoor deze minder snel plat gaan liggen en de levensduur van het gazon wordt verlengd. Geen zorgen, je ziet het zand niet liggen, omdat de zandkorrels tussen de grassprieten vallen.

Wij raden aan om onze producten in te strooien met Royal Grass instrooizand van 0.5 mm tot 1.0 mm. De hoeveelheid zand is afhankelijk van het type product en de vezelhoogte van het kunstgras.

Wij hebben verschillende inzamelcontainers staan bij onze dealers in Nederland en België, waar hoveniers en tuinprofessionals hun snij-afval en verouderd kunstgras (van Royal Grass) gratis in kunnen leveren. Neem voor de zekerheid contact op met één van onze dealers waar zo een inzamelcontainer staat om te vragen wanneer je hier het beste terecht kunt om jouw ‘kunstgrasafval’ in te leveren. Bekijk hier onze inzamelpunten.

Nee, wij werken met een wereldwijd netwerk aan dealers. Zij hebben vaak een voorraad aan Royal Grass® producten, kunnen snel leveren en je eventueel ontlasten met de installatie van het kunstgras (dit verschilt per dealer). Vind hier jouw dichtstbijzijnde dealer of neem contact met ons op.

Jazeker! Royal Grass® geeft regelmatig trainingen om de basisbeginselen van het kunstgras leggen te leren. Wij delen onze kennis graag en zijn van mening dat een juiste installatie bijdraagt aan de kwaliteit van ons kunstgras. Meer informatie over onze installatietrainingen of benieuwd naar de eerstvolgende training? Stuur dan een mailtje naar info@royalgrass.com of informeer bij één van onze dealers. Vind hier meer informatie over het installeren van kunstgras.

Royal Grass® fans vertellen

Kunnen wij jou helpen?

Vragen of opmerkingen?

Bel +31 (0) 413 71 29 07 of mail info@royalgrass.be en onze customer service staat je graag te woord.

Happy tuinliefhebbers!

Maak een foto van jouw Royal Grass® tuin en tag @royalgrassnlbe of gebruik #royalgrass.

Your compare list

Compare
REMOVE ALL
COMPARE
0